fredag 7 december 2012

Äventyr till havs

Igår morse var vi fyra morska mammor och fyra nyvaknade barn som tog Stena Lines färja över till Fredrikshamn. Allt var planerat och förberett för en trevlig tur till havs och väl framme skulle vi mötas av solsken och ett par minusgrader. Vad vi inte räknat med var gammal sjö eller någon sur havsgud som satte båten i ordentlig gungning och gjorde flertalet av oss rejält sjösjuka.

Räddningen var båtens stora lekrum där barnen kunde härja mer eller mindre fritt under de bleka mammornas övervakande blickar.

Under den en och en halva timme som båten låg i hamn sov barnen och mammorna njöt av den utlovade solen och friska luften. Med röd korv i magarna och åksjuketebletter samt danskt fikabröd inhandlat äntrade vi glatt båten igen. Så mycket fika blev det inte då det återigen började gunga. Däremot bytte jag och Catrine, som var de mammor som mådde bäst, bajsblöja på bajsblöja på unge efter unge.

Väl hemma fortsatte golv och väggar att svaja. Trötta men ändå nöjda med vår dag blev det tidigt sänggående för hela ligan. Det kan hända att det dröjer ett tag innan vi beger oss ut på liknande äventyr...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar