fredag 4 april 2014

2,5-årskontroll

I onsdags var vi på Nödinge Bvc för kontroll av vår 2,5-åring. Precis som när Totte går till doktorn blev Joel vägd och mätt: 19,4 kg tung och 101,5 cm har han blivit vår underbare son. :)

Dessutom fick han hoppa och ta upp och namnge en massa saker som låg i en liten väska.

Det var bl.a. en docka, som Joel lätt kunde peka ut näsa och mage på. Där låg också en stor och en liten bil, en kopp, en sked, en ko som sa: Moooou enligt Joel och en hund som skällde ett barskt: Voff! 
När Bvctanten bad Joel lägga den lilla bilen i koppen tyckte han att det var "tookit"! Det var ju skeden som skulle ligga där. Rätt ska vara rätt!

Både jag och Patrik var med och kände väl att vi skulle briljera lite med Joels färgkunskaper. Joel tyckte dock att det mesta var grönt denna dag så hans fantastiska kunnande om blått och rött gick tyvärr inte riktigt fram.

Nöjd och glad skuttade han efter besöket ut i väntrummet och där hade han nog kunnat stanna och leka hur länge som helst. Till slut satte den pedagogiska mamman sin mobil på ringning och sa att när klockan ringer är det dags att klä på oss ytterkläder och gå hem. Efter en ringning, ganska mycket tjat och en uppmuntran om att gå till affären och handla yoghurt kom vi så slutligen iväg. Nästa besök blir när Joel är 4.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar