onsdag 7 oktober 2015

Ines 4 månader


 
Tiden går så fort och vår lillskrutta är redan 4 månader gammal och en helt underbar liten varelse.

Ines är nu en mästare på att ta tag i saker som hänger ovanför henne eller som vi håller framför henne. De egna fötterna är också en favorit att fånga och stoppa in i munnen. Hennes händer, fingrar och allra helst snuttetrasor ska det också sugas och smakas på.

Nappen är god när det ska sovas i vagnen men aldrig annars. Sover gör hon för övrigt gärna en stund då och då i mitt knä efter amning. En lång förmiddagslur på minst ett par timmar i vagnen har vi som rutin. Detta följs av ett par korta tupplurar under em/kväll tills dess att vi lägger oss tillsammans för natten nån gång mellan 10 och 11 på kvällen.

Under natten vaknar hon oftast 1-2 gånger för att äta och sover sen vidare till 8-9 på morgonen.

Vi drygar fortfarande ut amningen kvällstid med 1-2 flaskor ersättning. Flaskan tar hon nu utan problem och kan till och med hålla i den själv korta stunder.

Mat börjar bli intressant. Ines sitter numera med vid bordet och följer med blicken det som vi andra stoppar i munnen. Hon har själv fått smaka små, små klickar av naturell yoghurt, tomatsås etc. Spännande men lite konstigt verkar hon tycka och kladdigt runt munnen blir det för den lilla tungan far ut och in.

Ines bjuder ofta på de mest underbara leenden och jollrar gärna högljutt och häver ur sig glada små skrik.

Förutom sånger med rörelser är nu titt-utleken en ny favorit.

Ledsen blir Ines så fort något annat barn skriker eller om det blir lite för mycket folk runt omkring eller för nära. Då vill hon helst hålla lite avstånd i mammas eller pappas trygga famn.

Jag är så glad och tacksam över att få vara mamma till denna fantastiska lilla tjej och hennes lika fantastiska storebror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar