torsdag 18 oktober 2018

Räkna till 18

- Mamma, jag kan räkna till 18! Konstaterade Ines vid köksbordet idag. 
- Oj, får jag höra!
- En, tlå, tle... 18!!!  


Ines-Fines 

lördag 23 juni 2018

Midsommar på Vimmervi

Med en alldeles ny liten familjemedlem hemma blev det ett väldigt lugnt och litet midsommarfirande i år. Efter en god frukost och tårtbak (Patrik) tog vi vår första biltur med alla fem familjemedlemmar i bilen bort till Vimmersjön. (Lite trångt men det går med Ines fram och mig bak i mitten mellan killarna.) 

Kl halv 1 delades det ut flaggor vid Vimmersjön till alla barn. Sen promenerade vi alla bort till fotbollsplanen för dans runt midsommarstången. Vädret som börjat varmt och soligt på morgonen hade slagit om och det blev molnigt och lite småkallt. Som tur var kom solen så småningom fram igen och spred lite värme.

Efter dansen, Ines var en fena på Små grodorna och Räven raskar... Joel tröttnade rätt snart, utfordrades hela familjen med hamburgare och dricka och sen åkte vi hem då lillebror som sovit hela tiden troligtvis snart skulle vakna och behöva äta. 
(Nu gjorde han inte det utan sov vidare ett bra tag till. Däremot är han gärna vaken nattetid vilket vi snart får ha ett allvarligt snack om...) Även Ines har lite problem med läggning och nattsömn just nu så hon somnade både i bilen på vägen hem och även halvvägs upp i soffan här hemma sedan...

Under eftermiddagen kom Alvin med familj över och vi fikade på Patriks otroligt goda fläder- och jordgubbstårta. Kvällen avslutades med traditionsenlig midsommarmat. Samma som julmat fast vi byter bara namn på det konstaterade Joel. Självklart sjöng vi några glada nubbevisor och jag och Patrik tog oss en liten, liten, liten OP.

Hela familjen lekte sedan tågutflykt i fåtöljerna i ”loungen” innan vi så småningom, en efter en, och förstås alldeles för sent, kom i säng till slut. En helt igenom trevlig och alldeles lagom midsommar för en nybliven 3-barnfamilj.




torsdag 21 juni 2018

Äntligen är han här!!!

Den 14 juni var han beräknad men varken min barnmorska Juanita eller jag själv trodde väl egentligen att jag skulle bära på honom tiden ut. Nu blev det dock så och tom ett par dar till, men så sent i lördags kväll gick vattnet och prick klockan 04.00 söndagen den 17 juni föddes vår lilla kille i ett badkar på Östra sjukhuset. Faktiskt i samma badkar och rum som Joel föddes i för snart 7 år sedan. Då badade jag dock i 6 timmar, den här gången blev det bara en kvart. Sen kom han ut, världens finaste lillebror. Hjärtat svämmar över av stolthet och kärlek över våra tre underbara mirakel!

Lillebror Lundgren
Vikt: 3245 g
Längd: 51 cm




lördag 16 juni 2018

Titta hon cyklar

Att cykla balanscykel är en barnlek för Ines. Snabbt susar hon fram och parerar svängar och backar perfekt. Sedan ett tag är hon väldigt sugen att cykla på en riktig cykel. Tyvärr är den vi har sedan Joels tid lite för hög. Hon kommer inte upp på den men har gått omkring i grannskapet ledandes denna lite för stora cykel.

I lördags tog Patrik och Ines en tur till cykelaffären i Älvängen och fixade nya stödhjul. Med dessa till hjälp kan hon nu cykla på riktigt! Stoltare tjej går knappt att finna! 




torsdag 14 juni 2018

Skolavslutning Nödingeskolan 14/6

Samling i klassrummet kl. 8.00. Sångframträdanden av barnen. Ines saknade visst brorsan för efter klassens fina sånger kröp hon upp och satte sig i Joels knä. Påsar med årets arbete delades ut till eleverna och sommarlovspresenter till pedagogerna. Fika och mingel och avslutande storsamling med alla klasser ute på skolgården. Snart stundar ett långt härligt sommarlov men fram till midsommar fortsätter vi med förskola och fritids. 








onsdag 13 juni 2018

Bf 14/6

I morgon, tors 14/6, på självaste skolavslutningen, är bebbe Lundgren beräknad att komma ut. Aldrig trodde vi att vi skulle behöva vänta alla 40 veckor. Tänker du komma i morgon eller vad har du för planer?




lördag 9 juni 2018

Stocken

En underbar dag följd av en ännu mer fantastisk kväll. Inte ville vi åka hem! Men inte vågade vi stanna kvar heller. Med bara fem dagar kvar till bf sover vi helst hemma om nätterna. Som vi längtar efter lille bebis Lundgren.

Joel hade an kompis Alvin med sig. Vi gjorde matlagningen lätt för oss och bara njöt av sol, bad, krabbfiske, glass och roddtur i gummibåten.