lördag 23 juni 2018

Midsommar på Vimmervi

Med en alldeles ny liten familjemedlem hemma blev det ett väldigt lugnt och litet midsommarfirande i år. Efter en god frukost och tårtbak (Patrik) tog vi vår första biltur med alla fem familjemedlemmar i bilen bort till Vimmersjön. (Lite trångt men det går med Ines fram och mig bak i mitten mellan killarna.) 

Kl halv 1 delades det ut flaggor vid Vimmersjön till alla barn. Sen promenerade vi alla bort till fotbollsplanen för dans runt midsommarstången. Vädret som börjat varmt och soligt på morgonen hade slagit om och det blev molnigt och lite småkallt. Som tur var kom solen så småningom fram igen och spred lite värme.

Efter dansen, Ines var en fena på Små grodorna och Räven raskar... Joel tröttnade rätt snart, utfordrades hela familjen med hamburgare och dricka och sen åkte vi hem då lillebror som sovit hela tiden troligtvis snart skulle vakna och behöva äta. 
(Nu gjorde han inte det utan sov vidare ett bra tag till. Däremot är han gärna vaken nattetid vilket vi snart får ha ett allvarligt snack om...) Även Ines har lite problem med läggning och nattsömn just nu så hon somnade både i bilen på vägen hem och även halvvägs upp i soffan här hemma sedan...

Under eftermiddagen kom Alvin med familj över och vi fikade på Patriks otroligt goda fläder- och jordgubbstårta. Kvällen avslutades med traditionsenlig midsommarmat. Samma som julmat fast vi byter bara namn på det konstaterade Joel. Självklart sjöng vi några glada nubbevisor och jag och Patrik tog oss en liten, liten, liten OP.

Hela familjen lekte sedan tågutflykt i fåtöljerna i ”loungen” innan vi så småningom, en efter en, och förstås alldeles för sent, kom i säng till slut. En helt igenom trevlig och alldeles lagom midsommar för en nybliven 3-barnfamilj.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar