onsdag 11 april 2012

Framgång på nattfronten.



Om någon undrar hur det står till med Joels sömnvanor nuförtiden är det enligt följande. Den vecka vi hann att vara hemma mellan våra Stockholmsbesök lyckades vi äntligen få honom att somna i egna spjälsängen och ligga kvar där hela natten. Vi föräldrar oroades över om denna trend skulle brytas då det under påskhelgen var resesäng som gällde men det gick faktiskt precis lika bra.

Numera somnar Joel oftast utan ett knäpp då vi lägger honom nån gång mellan 8 och 9 beroende på hur trött han är. Trots att han då fått både gröt, kvällsamning och ibland en flaska ersättning vaknar han oftast två gånger per natt och vill ha mat. Får han inte det blir han rosenrasande och gallskriker non stop så för husfridens och vår nattsömns skull ger vi honom en flaska. När den är urdrucken vrider han huvudet åt sidan och somnar utan så mycket som ett pip. Sedan sover han fram till 6-7 på morgonen då vi ammar. Efter en stunds lekande och gosande i sängen brukar så småningom både Joel och jag somna om och sova en timme till.

Att Joel sover i sin egen säng innebär dels att jag och Patrik får några timmar att vara tillsammans bara vi om kvällarna. Dessutom kan vi nu båda sova i stora sängen igen och ingen behöver ligga på madrass i lillerummet. Alla tre sovandes i sovrummet, det är familjelycka det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar