tisdag 3 juli 2012

Ljuva sjöbodsliv

Så kom äntligen dagen då vi kände oss tillräckligt friska för att resa ut till vår lilla sjöbod. Som vi längtat!

Tur med vädret hade vi och trevligt sällskap fick vi under hela vår första semestervecka. Mormor Karin och hennes barndomsvän Monika hade hyrt en av grannbodarna. Dessutom kom Joels morbror Johan och hans kompis Danne ner och hälsade på några dar.

Joel piggade på sig mer och mer och fick bl.a. vara med om sin första riktiga båttur, han har bara åkt stora färjor tidigare. När nya flytvästen kommit på styrde vi kosan mot Gullholmen. Joel tyckte det var mycket spännande att se vattnet som sprutade vid motorn och när Patrik gasade på somnade han tryggt till motorns buller i mormors sköna famn.

Tyvärr fick han också uppleva sina första stickor. Inte lika angenämt men lätt hänt då han inte vill vara stilla en sekund utan blixtsnabbt kryper fram oavsett underlag.

Veckan avslutades med att våra nya sjöbodsdelägare kom ut och bytte av oss i boden. Innan vi åkte hem åt vi gemensam sillunch på bryggan. Underbart trevligt och som en alldeles egen liten midsommar i efterskott. :)

Efter tvätt, ompackning och Bvc-besök är det i morgon dags för mig och Joel att bege oss med tåg till Stockholm. Patrik jobbar veckan ut men kommer i helgen upp för ett par veckors ledighet tillsammans ute på Muskö innan vi drar till Sjöboden igen.

Ljuvlig sommarkväll.
Mellanmål på bryggan.
Joel reser sig numera mot allt. Det lär inte dröja länge förrän han även klättrar på stegen.
Ny och fin tröja från Göksäter.
Bus med mormor på bryggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar