tisdag 26 mars 2013

Ett och ett halvt

Precis i måndags blev Joel ett och ett halvt år gammal. Det firade han genom att inte vilja sova. Han som brukar slockna strax efter 7 höll igång till 3 min i 9 på kvällen.

Vad nytt han lärt sig den senaste tiden är att säga mommo, ossht, bussh, hissh, böja och möe. Alltså mormor, ost, buss, hiss, blöja och mjölk. Det dyker upp nya ord nästan varje dag.

Det bästa han vet är fortfarande att vara utomhus, leka med vatten, äta och kramas.

Han kör gärna sin lilla vagn med dockan Olle varv på varv i lägenheten. Ibland måste Olle sitta i barnstolen och bli matad och ibland slängs han bryskt i golvet. Men han kan också bli tröstad och kramad om vi säger att Olle är ledsen.

Kläder är också roligt förstås! Joel är mycket noga med att välja strumpor på morgnarna och han testar gärna att klä på sig alldeles själv. Det mesta hängs då runt halsen. Han är en hejare på att tömma och fylla tvättmaskinen och passar då på att trycka på alla knappar han kan komma åt. Att räcka oss glas och tallrikar när diskmaskinen ska tömmas är också en favorit

Ordning och reda ska det vara tycker Joel. Dörrar och skåpluckor stänger han genast och mammas och pappas mössa och vantar hjälper han till att dra av oss och lägger sedan i rätt låda i hallen.

Puss till världens bästa Joel!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar