fredag 3 maj 2013

Ett- och ett halvt årskontroll

Jag har ju faktiskt missat att nämna Joels ett-och-etthalvårskontroll.

Joel fick först bygga torn med små, små klossar vilket han klarade galant. Sedan skulle han rita med kritor vilka han vänligt men bestämt gav tillbaka till sköterskan Annika. Istället greppade han närmsta bläckpenna och visade upp sitt fina pincettgrepp både med höger och vänster hand. Mycket imponerande. ;) Han fick också peka ut kroppsdelar som mage och näsa.

När det var dags för vägning och mätning hade Joel, som varit vaken sedan 6 på morgonen, fått nog. Nu ville han bara ut till väntrummet och leka. Annika fick därför även se prov på hans bestämda humör och tydliga nejviftande. Det slutade med att vi fick ställa oss på en vuxenvåg jag och Joel tillsammans för att sen dra bort min vikt från vår gemensamma.

En vaccinspruta i låret blev det också innan vi kom därifrån. Annika tyckte att Joel är en synnerligen välskapt pojke med stort ordförråd och fint penngrepp för sin ålder. 

Hon tyckte också att han verkade mogen för att börja pottränas så smått. Joel som fram tills denna dag glatt tagit fram sin potta för att sitta på då och då vägrar nu att ens titta på den. Så fort jag frågar om han vill kissa på pottan viftar han mycket frenetiskt med handen och utropar nej, nej, nej med eftertryck. 

Potträningen får därför vänta till i sommar, däremot tränar vi honom stenhårt i att inte hoppa i soffan, inte stå upp i barnstolen och att bara stoppa in en sak i munnen åt gången. Det går så där... 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar