fredag 30 december 2016

Julfirande

En sån skön julhelg vi har haft. Förberedelserna kickade igång på allvar förra fredagen, dagen innan julafton, då hela familjen var ledig. Vi bakade eget knäckebröd och kavring, tillagade skinka, Jansson, gubbröra och Rocky road. Allt detta till strömmande julmusik, tända ljus och faktiskt helt utan stress. 

Hembakt bröd, Rocky road och en världsgod julmiddag i miniformat!

På kvällen provsmakade vi våra läckerheter och när barnen badat och somnat hade jag och Patrik uppesittarkväll. Visserligen bestod den mest av att slå in en hel massa paket men mysigt var det ändå.


På julaftons morgon vaknade vi av Joel som kom in runt 06.30 och undrade var nissarna lagt julstrumpan han hängt på dörrhandtaget till sitt rum kvällen innan.

                 Julaftons morgon!

Strumpan hittades snabbt, inte helt otippat i fotändan av sängen, och sen blev det strump- och paketöppning. Efter sista avsnittet av julkalendern på tv:n, en lång och god frukost med både tomtegröt, skinkmacka och pepparkaka, fick vi besök av farfar som tittade förbi för att hälsa God jul och ge ett litet paket till barnen. Sedan var det lunch, middagslur för Ines och en stunds paketöppning och lek innan vi bytte om till finkläder och packade in oss för julfirande hos farbror Frasse. 

Som vanligt möttes vi i Alafors av hela, härliga familjen Lundgren. Traditionsenligt började firandet med pepparkakor, glögg och Kalle Ankas jul. Efter besök av självaste tomten som kom med klappar till Joel och Ines, fortsatte firandet med en massa god julmat, julklappsutdelning, risallamalta, julgodis och julklappslek. 

Ines var lite avvaktande gentemot tomten och höll sig mest till mammas knä under hans besök. Joel hälsade glatt och artigt och tog emot även lillasysters klappar då hon var lite blyg. Han gav också tomten en stor avskedskram medan Ines nöjde sig med att ivrigt vinka Hej då!


En fantastiskt mysig och trevlig julaftonskväll avslutades med att jag 
och Patrik satt uppe själva och njöt av stillheten efter att ha kommit hem och lagt två otroligt trötta men väldigt nöjda och duktiga barn.

På Juldagen åkte vi hem till farmor och Stig där vi bjöds på Lutfisk och fruktsallad och förstås en liten julklappsutdelning där med. 

Nu har vi haft mormor, morfar och Smillahunden på besök under några dagar vilket varit väldigt mysigt och trevligt. Idag åkte de hem igen, Joel och Patrik åkte till badhuset och jag och Ines har städat lite och börjat förbereda för Nyårsafton som ska firas med gäster och förstås en massa god mat här hemma.


För första gången firar vi både jul och nyår hemma och förutom att jag förstås saknar att fira med familjen i Stockholm känns det väldigt skönt att i år bara vara här och slippa långa resdagar, packande och att bo över någon annanstans än hemma. Fast nästa vecka tar jag och Joel tåget norrut för att bland annat få träffa vår alldeles nya lilla kusin så lite Stockholmsvistelse för delar av familjen blir det ju i alla fall!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar