lördag 17 december 2016

Lucia med strömavbrott, en mormor på besök och en alldeles ny liten kusin!

Luciafirande på Äppelgården, pepparkaksbak och julmarknad på Liseberg, och så en massa bus och som vanligt mysiga stunder. Det var fullspäckat schema nu i veckan när mormor kom på besök måndag em till torsdag fm.

         Luciafirande på Äppelgården!

Luciamorgonen inleddes extra stämningsfullt med tända ljus överallt i huset pga strömavbrott och kolmörker i hela Ale kommun. Vid halv åttatiden kom elen tillbaka och barnen kunde till slut lämnas på förskolan och jag och Patrik ta oss till jobbet.
Joels avdelning Kronäpplet och grannskeppet Skrutten lussade sedan för föräldrar och syskon (och mormor;) ute på gården på eftermiddagen. Efter det fina sångframträdandet bjöds det på glögg och pepparkakor. Ines var förstås också tomteklädd dagen till ära. 

                   Pepparkaksbak!

Onsdagen var som vanligt vår lediga dag och då stod pepparkaksbak på schemat. Ines sov till en början men deltog sen i baket hon med. Även om det mesta av just hennes deg hamnade i magen.

            Julmarknad på Liseberg!

På eftermiddagen åkte Joel, mormor och jag in till Liseberg. Där blev det en lång och härlig em och kväll tillsammans. Joel gjorde verkligen valuta för sitt åkband och åkte det mesta. Modig som han är spelade det ingen roll att mamman och mormorn mest stod bredvid och glatt hejade och tittade på.
- Ta kort och skicka till morfar!!! skrek Joel under den första av flera turer i kaffekopparna.

      Välkommen till världen lilla kusin!

Själv gissade jag på en Luciabebis men hon väntade en dag till. Denna bedårande och alldeles nya lilla kusin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar