tisdag 6 mars 2012

Två fantastiska kvällar...

... på helt olika sätt!

Innan jag kommer igång att skriva om de senaste kvällarnas händelser vill jag lägga till en liten, liten varning till er läsare. Aningen gullgull och baby-rosa-moln-lycka kan förekomma och ni som inte råkar vara Joels mormor, moster eller möjligtvis Mathilda kommer antagligen inte tycka det är så märkvärdigt heller. Fortsatt läsning sker därmed på egen risk. ;)

Jag börjar med gårdagkvällen. Efter en lång jobbdag i Stockholm kom Patrik äntligen hem till två väntande familjemedlemmar som genast tvingade ner honom hos oss i soffan. Joel hade varit grinig hela eftermiddagen men strålade förstås upp i pappas knä. Han älskar när vi sjunger sånger med rörelser till och skrattade högt då Patrik nu började sjunga och jag gjorde rörelser. En kulen natt är favoriten och sjöngs gång på gång. Joel bubblade och tjöt av skratt. Detta måste så klart filmas så mammas mobil åkte fram och vi drog igång med ännu En Kulen. Lite skakig blev filmen visade det sig eftersom kameramannen även var rörelsekvinnan men helt klart kom Joels sprudlande glädje med. Det roliga var att när vi tittade på filmen följde även Joel intresserat vad som hände på bildskärmen och lika hjärtligt som en stund tidigare skrattade han nu igen då han såg och hörde sig själv. En verkligt lyckad familjekväll hemma hos familjen Nordin/Lundgren. Gulli-gull och vad härligt rosa-moln-babylycka det är att vara förälder!

Den andra kvällen som också den var helt fantastisk fast på ett helt annat plan var i lördags. Då bestämdes det väldigt spontant att några goda vänner skulle komma över på middag på kvällen. Det fina i kråksången var att de inte bara hade med sig mat utan också lagade till den hemma hos oss. Det enda jag och Patrik behövde bidra med var kvällens dryck samt dessert. (En fullkomligt misslyckad creme bruleé men det är en helt annan historia ;)

Joel hade preppats innan gästernas ankomst med både gröt och sovstund och slog därmed på stora charmen. Efter att ha socialiserat ett bra tag och med en stund kvar innan middagen var klar gick han och jag och la oss och han somnade snabbt. Därmed kunde jag smyga upp och fick nästan i mig en hel tallrik mat innan den lilla sovstunden tydligen var över. Pigg som en mört blev han i alla fall och fortsatte glatt kvällen i sällskap av oss vuxna. Men när klockan började närma sig elva blev ögonen mindre och mindre på vårt lilla busfrö och vi gick till sängs igen. Återigen somnade han snabbt och den här gången fortsatte han sova till strax efter halv 2 på natten då gästerna precis gått hem. Nästan en helkväll för mamma och pappa att umgås med goda vänner precis som förr i tiden utan vare sig barnskrik eller blöjbyte. Helt fantastiskt det med. Dessutom fick vi sovmorgon till klockan 10 dan efter. Tack för det världens bästa och sötaste Joel. Gulli-gull baby-lyckan är total även när bebisen behagar sova!

1 kommentar:

  1. Helt korrekt, jag gillade läsningen:) Ses snart i poolen!

    SvaraRadera