fredag 25 januari 2013

Joel 16 månader

Just idag blev Joel 16 månader.

Han är numera en stor liten kille som:

Säger "Pappa" med silkeslen stämma och en liten frågande uppåtgående ton på slutet, väldigt, väldigt, väldigt många gånger per dag.
"Mama" sägs betydligt mer sällan och med en inte alls silkeslen stämma.
Bestämda "nej", "den", "oppa" (hoppa), "Hej" och "bang" repeteras frekvent men "mommo" vägrar han säga trots att mormor varit på besök och tränat honom i en hel vecka. :)

Han far fram i lägenheten, springer med överkropp och ben inte riktigt synkade.
Han hoppar genom att stolt häva sig upp på tå och dansar gärna genom att snurra, guppa kroppen upp och ner, svänga med armarna och lyfta ett ben i taget i luften.

Han gillar att killas och stoppa ett litet finger i naveln på mamma och pappa. Han älskar att ge oss blöta "pruttpussar". Då och då övergår pussarna i kärleksbett vilket inte är alls lika uppskattat.

Han älskar fortfarande att äta och alla typer av frukter verkar vara favoriten. Han börjar bli allt duktigare på att äta själv men har skaffat sig för (o)vana att vid slutet av måltiden smeta resterna från maten i håret och att vända upp och ner på tallriken antingen på huvudet eller rätt ner på golvet. Är han riktigt mätt spottas även de sista tuggorna ut på golvet.

Vi tränar på att äta "en i taget" för helst tar han sina små nävar fulla och proppar in allt på en gång.

Favoritsysselsättningen är förutom att klättra på allt han kommer över och att flytta runt möblerna i lägenheten att plocka med kastruller och mat på sin låtsasspis eller ännu hellre att dra fram allt vad han kommer åt i vårt riktiga kök. Han kör runt sin docka Olle i vagnen, bygger torn och älskar att testa om hans prylar går att stapla i eller på varandra. Sådant pysslande och testande kan hålla honom sysselsatt långa stunder i taget.

Han är så klart en helt fantastisk liten varelse som får sina föräldrar att skratta och känna livet i sig precis varenda dag.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar