lördag 17 januari 2015

Bye bye nattblöja

För snart ett år sen blev Joel blöjfri dagtid. Sedan ett par veckor har han vaknat morgon efter morgon med torr nattblöja. Detta har vi berömt och uppmuntrat och sagt att fortsätter det så kan vi nog sluta med blöja även på natten. Joel har varit väldigt stolt och helt med på noterna.

I natt testade vi för första gången att sova utan blöja. Vi pratade om det innan och sa att blir du kissnödig på natten så ropa på mamma och pappa så kommer vi och hjälper till toan. Sen lägger man sig och sover vidare.

Strax efter 5 i morse vaknade vi av en liten röst som ropade från sitt rum:

- Jag måste kissa!

Snabb hjälp till toaletten. Snabbt ner i sängen igen för att somna om. Men det där med att somna om var visst inte så lätt. Först skulle Joel sova kvar i sin säng. Sen komma in till oss. Sen kom han plötsligt på att han önskade sig en läkarväska när han fyller 4 år. 
Till slut kunde vi alla somna om. Vid 8-tiden var det dags att vakna och gå upp tyckte Joel, efter en blöjfri natt som bara kan beskrivas som fullständig succé!

Vilken kille vi har! Tror säkert att det kommer bli några bakslag och blöta lakan att byta emellanåt men några fler blöjor lär vi inte behöva köpa. :) 




Stolt och mycket glad kille denna morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar