fredag 2 januari 2015

Julen 2014 del 2

På julafton vaknade Joel förstås med pirr i magen och en fylld julklappsstrumpa vid sängen. I paketen från nissarna fanns bl.a. några småböcker och ny, rosa tandborste och tandkräm.  

Mormor hämtades från jobbet av Patrik och kom hem lagom till det att tomtegröt och skinksmörgåsar stod framdukade.  Hela förmiddagen undrade Joel när gästerna skulle komma och redan strax efter 11 dök de upp. Morfarsgubben med Smillahunden, moster Sofia, Andreas och Wilhelm och så morbror Henrik och Emma. De enda som fattades var Johan och Maria som befann sig i Sydafrika över jul och nyår.

Julmaten var god och självaste tomten kom på besök med finfina julklappar. Både Joel och Wilhelm tittade storögt på den rödklädda figuren. Joel vågade sig till och med fram för att ge jultomten en kram och tacka för fina paket innan han begav sig iväg. 

Tomten följdes av fika och julklappslek. Jag och Patrik blev mycket nöjda över att ha både glassmaskin och mortel i vår ägo när leken var slut. Då moster och morbror med respektive gav sig av för vidare julklappsfirande tog vi andra en promenad till en mycket trött gammelmorfar. Han är nu snart 95 år gammal och Joel kramade om honom så försiktigt, så försiktigt när det var dags att gå.

Julaftonskvällen var lugn och skön och juldagarna som följde spenderades i lugn och lagom takt tillsammans med familj och släkt. På juldagen åt vi middag hemma i Sofia och Andreas nya fina lägenhet och på Annandagen var det dags för den traditionella kalkonmiddagen hos Olle och Susanna.

Joel har varit så duktig att ha med sig. Han älskar att busa och gosa och hjälpa till med kusin Wilhelm men allra bäst trivs han förstås i sin älskade mormors sällskap. Nästan ett helt dygn spenderade de två ensamma tillsammans då mormor var barnvakt. Patrik och jag fick chans till egentid och att bara rå om varandra innan han på söndagen ensam skulle ta bilen hem igen.  

Vi reashoppade, promenerade i iskylan, tinade upp oss med varm choklad på café, åt god bengalisk middag och gick på bio under vår "datenight".

På söndag morgon hämtade vi upp Joel hos mormor och begav oss till Skrapan på Söder där Henrik och Emma bjöd på smarrig brunch i sin mysiga studentlya.

Joel och jag bodde kvar ytterligare ett par nätter hos mormor innan vi på tisdagen tog tåget hem till en efterlängtad pappa Patrik och Nyårsfirande med pulkaåkning på golfbanan och 6-rättersmiddag med grannarna hemma på vår kära gata i Nödinge.

En helt underbar jul- och nyårshelg med andra ord. 

God fortsättning önskar vi nu från ett stormigt Nödinge där snön numera bara är ett minne blott.



Glad kille som öppnar sin julstrumpa. Den råkade ligga kvar även under juldagen och för säkerhets skull tog sig Joel en ordentlig titt även denna morgon trots att strumpan såg väldigt, väldigt platt ut. ;) 

Tokglada föräldrar på väg mot egna äventyr i Huvudstaden! 
Wilhelm vinkar Hej då på tunnelbanan och Joel roar sig med paddan under tågresan hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar