söndag 3 maj 2015

Vattkoppor och Valborg

I torsdags var det Valborgsmässoafton men firandet uteblev för vår del för när jag hämtade Joel på förskolan visade det sig att han fått vattkoppor. Vår inplanerade långhelg med middagsgäster och övernattning i sjöboden blev istället en lugn helg här hemma.

Inte helt fel det heller. Vädret har varit soligt och fint, Joel har hittills varit pigg och feberfri och vi har skrotat runt och småfixat lite med trädgåren (Patrik) och bebisförberedelser (jag).

Joel har varit sitt vanliga glada och pigga jag dagtid och har därför både kunnat vara med på Golfkul och lekt med granntjejerna, efter att vi frågat alla föräldrar att det var ok förstås.

Nätterna har varit okej de med. Joel har fått ta en svalkande dusch innan läggning och sen har vi haft aloe vera-gelé på kopporna vilket verkar lindra klådan. Men orolig sömn då han snurrar och vrider sig i sängen och många, många gånger per natt vaknar till och ropar efter mamma tar ändå lite på krafterna. Patrik har fått flytta ut till Joels säng så delar jag och Joel på stora sängen.

Nu är vi inne på fjärde dagen med koppor. Vår tappre kille ville ta en liten vilopaus efter en snabbvisit av farfar nu på em och knappt hade han landat i soffan framför bilarfilmen förrän han somnat.

Håller tummarna för att han ska krya på sig snabbt och att nattklådan inte kommer förvärras. Även om det hittills gått bra finns det inget värre än att se sin lille älskling sjuk. Dock är jag väldigt tacksam över att Joel blev smittad nu och inte i samband med bebisens ankomst. Blir några dagars vab nu och sen är tanken att jag ska sluta jobba och vila upp mig.


Vattkoppor och aloe vera. 

Vi roar oss bla med tågbygge...

Och att FaceTima med mormors katter...

Patrik och Joel byggde en finfin racerbåt av kartong. Joel och Ester lekte häromkvällen att de var på fisketur.


Premiär för Golfkul.

Lördagar kl. 9-10. 

Med kompisar från området.


Två busungar som klätt ut sig för att skrämmas.

Trött liten hjälte somnade i soffan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar