torsdag 14 januari 2016

Jul, nyår, dop och Disney on Ice.

En  sammanfattning och bildkavalkad av de senaste veckornas firande av jul, nyår, morbror Johans födelsedag, Ines dop och 25-årsjubileet av Disney on Ice kommer här.
              
Vi har haft en helt fantastisk julledighet tillsammans med familj och vänner.
Julafton firades hemma hos oss i Nödinge med hela härliga familjen Lundgren. Sammanlagt 12 vuxna, två barn och så förstås tomten som kom på besök. Med sig hade han bla Joels allra mest önskade julklapp, ett par skidor. 


Juldagens morgon startade lugnt med att båda barnen satt i pyjamas och lekte med alla fina saker de fått. Enligt traditionen följdes detta av lutfisksmiddag och fruktsallad hos farmor Susanne och Stig. Joel passade på att stanna kvar över natten vilket gav två trötta föräldrar en mycket välbehövlig sovmorgon på annandagen. Ines hade hållt oss vakna till 02.30 natten till julafton men denna gång passade som tur var även hon på att sova hela långa natten med endast några uppehåll för matintag.

Under mellandagarna testade Joel sin skidmundering och han och Selma fick  till bådas stora glädje krascha och knapra i sig vårt pepparkakshus.

Ett par dar innan nyårsafton trängde vi in oss själva och en hel del packning i bilen och körde till Stockholm. Joel sov denna gång ett par nätter själv hos mormor där han släpptes av på vägen innan vi andra tre åkte vidare in mot Vasastan till moster Sofa, Andreas och lille Wilhelm.

På nyårsafton strålade hela familjen Nordin samman hemma hos Johan och Maria. Vi fikade, bytte julklappar och firade Johans födelsedag. Sedan väntade ett härligt nyårsfirande hos Sofia och Andreas med god mat, lekar, spel och tomtebloss. 
Födelsedagsfika på Tomtebogatan. 

                    Bästa firandet!

Lördagen den 2 januari 2016 döptes vår Ines Lovisa Sofia i Brännkyrka kyrka. Trots att hon knappt sovit middag innan var Ines glad och nöjd under hela dopet. Det var bara när prästen skulle hålla henne en stund som hon protesterade lite. 
Joel och hans vänner Anna och Line bildade en fantastiskt fin liten barnkör och sjöng tillsammans låten "Jag sitter på ett berg." Efteråt bjöds det på Patriks väldigt goda gulaschsoppa med bröd, kaffe och kakor i församlingshemmet. På kvällen hamnade både vår familj och familjen Berggren hos Näslundarna där vi slog till med Pizzakväll. Joel och Anna förkunnade glatt att de gift sig och pussades så sött.

Så duktiga och modiga barn och så Ines faddrar, Johan och Maria.

Nästa dag fick Ines ha det lugnt och skönt hos mormor och jag och Patrik tog lite egentid med vår stora kille. Biljetter till  Disney on Ice i Globen hade Joel fått i julklapp och nu var det dags. Det bästa var popcornen och sista delen av showen då Olof, Elsa, Anna, Hans och Kristoffer från Frost var med.

Jag vet inte riktigt vad jag och Patrik gjorde för fel men nästa år säger Joel att han och mormor ska gå istället. Patrik ska dock köra dem dit och betala biljetterna säger han. ;)


Efter dessa fullständigt fullspäckade dagar var det väldigt skönt att komma hem till Nödinge igen. Dit kom till slut också snön så julledigheten avslutades med några härliga dagar i pulkabacken samt premiärtur för Joel på de fina slalomskidor han fick av tomten i julklapp. 


                 God fortsättning!
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar