torsdag 18 februari 2016

Ines 8 månader



Ines 8 månader är ett riktigt litet bustroll.

Hon är 73 cm lång och väger 8,6 kg. 
 
Hon älskar numera all typ av mat och har hoppat upp en halv viktkurva sedan senaste vägningen. Det går hur bra som helst att mata henne. Numera gapar hon som en liten fågelunge precis som brorsan men det bästa tycker Ines, är nog att plocka i sig små bitar av smörgås, frukt, pasta eller pannkaka helt själv. Detta gör hon med ett perfekt litet pincettgrepp. 

Ines tittar upp mot taket när vi frågar efter lampan, hon kan klappa händer, vinkar ibland genom att böja fingrarna och favoritsysselsättningen förutom att följa brorsan i hasorna är att sitta och plocka med leksaker och gärna stoppa dem i varandra. Vifta med en 
strumpa i handen är också fruktansvärt roligt. 

Ines pratar mycket, det är mama, papa, vava, momo och baba i långa haranger dagarna i ända.

Oftast är hon väldigt glad och nöjd och kan sitta långa stunder på mattan och plocka med sina saker eller swisha runt i sin gåstol. Blir hon trött eller hungrig visar hon det tydligt genom att gnälla och vilja komma upp i knät.

Hon tycker mycket om musik. Skrattar och ler, gungar med överkroppen eller bankar med ena handen mot benet så fort vi spelar någon låt. 

Hon har börjat krypa så smått även om det mest är baklänges. Hon snurrar, vänder och vrider sig åt alla håll och kan lätt ta sug från liggande till sittande alldeles själv så nu har vi fått flytta ner botten i spjälsängen.

Fredagen den 12 feb blev det sista gången jag försökte mig på en morgonamning. Efter att ha blivit biten 3 gånger i rad förstod jag att Ines ansåg att nu var det slutammat. 

Känns både lite skönt och lite jobbigt. Vår lilla bebis är ingen liten bebis längre. Nu vill jag återigen bara stanna tiden för det går så fruktansvärt fort... 

                       - Titt ut!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar