onsdag 30 november 2011

Ditten och datten



Nu ska vi se vad för ditt och datt vi haft för oss de senaste dagarna... Igår tog vi det lugnt hemma hela förmiddagen. Vi tvättade lite inför kommande Stockholmsresa och till tvättmaskinens trevliga surrande passade Joel på att vädra rumpan medan mamman duschade. En av våra dagliga morgonrutiner.

Efter lunch var vi bjudna till BB-kompisarna Mathilda och lilla Edith. De bor inte alls långt ifrån oss men trots det korta avståndet hann det mesta utom Joel bli totalt pisseblött (så säger man i Göteborg) av regnet. Efter amning, kaffe, choklad, pepparkakor och ännu mer amning var vi alla lite trötta och behövde frisk luft. Till Joels ilskna hojtande klädde vi på oss och vagnar allt vad vi hade i form av regnskydd och begav oss sen ut. Joel brukar börja skrika när jag lägger honom i vagnen, det är ännu en av våra dagliga rutiner. Det brukar dock gå över ganska snabbt, ibland redan i hissen. Inte denna gången dock. Han gapade som om det gällde liv och död längs hela Linnégatan och det var inte förrän vi nådde Hagas trevliga kullerstenar som han tvärtystnade och somnade i samma stund. Promenaden blev lång trots regn och mörker så pappa hade till och med hunnit hem innan vi var framme. Resten av kvällen var Joel nöjd och glad. Han satt fint i babysittern så att middagen kunde intagas av båda föräldrarna samtidigt vilket inte händer så ofta... Vi passade också på att testa en bärschal vi fått låna från Mathilda och Edith och Joel verkade gilla att knytas fast på mammas mage.

Idag fick vi gå upp tidigt eftersom vi hade BVC-tid redan kvart i 11 på förmiddagen. Vi brukar fortfarande sova eller åtminstone vara kvar i pyjamasen så dags men idag fick vi minsann pallra oss upp i ottan. :)

Joel hade ökat 400 gram på en vecka, han väger nu ca 4600 gram och är 63 cm lång. Vi hängde kvar och ammade en stund efter besöket och tog sen en promenad. Kändes märkligt men väldigt skönt att vara ute i dagsljus, inte regnade det heller och blåste bara lite grann. Raskt stämde vi träff med kompisarna Malin och Ruth som det blev både promenad och sedan fika med här hemma.

Ikväll ska vi träna att knyta och hänga i bärschalen igen och framförallt packa för i morgon är det vi som drar till Stockholm!!!

Det ska bli fantastiskt roligt att träffa släkt och vänner. Pappa kan tyvärr inte följa med den här gången men kör oss till tåget och ser till att vi kommer på ordentligt och på Stockholms central kommer mormor och möter upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar