fredag 10 februari 2012

En liten historia...

...om bajs!

Det var en gång en liten mamma och en liten pojke som var ensamma hemma en kväll. Mamman var hungrig och ställde fram en tallrik mat vid köksbordet. Den lilla pojken satte hon bredvid sig i hans nya, fina barnstol. Pojken satt där så glad och nöjd och tittade på mamman medan hon åt. Plötsligt hördes ett par brummande ljud och en inte alltför angenäm doft började sprida sig i köket. Den lille pojken såg om möjligt ännu nöjdare ut och mamman tänkte:
Jahaja, det där tar vi hand om efter middagen. Inga problem!

När maten var uppäten tog mamman sin lille son under armen och bar in honom i badrummet. Där väntade en överraskning! Det inte så väldoftande lass som pojken klämt ur sig hade inte stannat i hans blöja. Nej minsann, den gula smetiga sörjan hade krupit uppåt längs pojkens rygg och ända upp i armhålorna visade det sig. Hur löser jag nu detta tänkte den ensamma mamman. Den lille pojken hade vuxit sig större den senaste tiden och hade därför en ganska tight body på sig som på nåt sett behövde dras över hans huvud. Helst utan att hela han blev ännu mer insmetad av det gula klägget.

Vad göra? Jo, mamman hämtade pojkens bumbostol och ställde den i duschen. Blöjan skalades försiktigt av och under duschens varma strålar sköljdes den lilla rumpan ren. Pojken fick sätta sig i sin stol och nu fick mamman båda händerna fria och lyckades på nåt sätt rulla upp bodyn och dra den över pojkens huvud utan alltför mycket spridning.

Efter ett väldigt tvättande, sköljande och skrubbande var så småningom både pojken, bumbostolen och duschen rena igen. Mamman kände sig nöjd som klarat uppdraget men aldrig mer ska den lilla pojken få sitta kvar i sin stol med blöjan full.

1 kommentar:

  1. haha! En klassiker! Jag tror minsannn att man kan hitta en liknande historia på min blogg strax efter Algots födelse.

    Fin bakgrund på bloggen förresten :)

    SvaraRadera