tisdag 24 januari 2012

Ett monster har flyttat in...

Det har inte blivit mycket bloggande den senaste tiden och detta pga att vår son förvandlats till ett litet monster. Ett alldeles underbart litet monster förstås men som krävt total uppmärksamhet dagar som nätter.

Enligt dem som vet är Joel inne i en utvecklingsperiod eller fas vilket kan vara jobbigt både för honom och oss föräldrar. Bla kräver han väldigt mycket kroppskontakt och vill helst sitta i knä eller bli buren hela tiden. Han har väldiga humörsvängningar och kan gå från glatt jollrande till hysteriskt skrikande på nolltid. Våra lugna kvällar med Joel sovande i spjälsängen är ett minne blott. Det får läras in på nytt när den här fasen är över för sover gör han numera bara i vagnen ute på promenad eller liggandes i stora sängen eller soffan. Men då måste mamma också ligga där nära, nära. (Som nu.) Det räcker att jag bara tänker tanken att smyga mig upp efter att han somnat så börjar han skruva oroligt på sig. Inte ens amningen är densamma just nu. Joel kan bli irriterad även under dessa stunder. Om det beror på att det kommer för mycket, för lite eller i för få smaker vete sjutton. Värst har det varit under nätterna då han velat äta vääldigt ofta, eller bara legat vaken och sprattlat och sparkats som en liten galning. Detta har såklart inte gett någon vidare kvalitetssömn till någon av oss... Alldeles underbart (och helt nödvändigt för att inte få två monster i familjen) var det därför i lördags morse då far och son gick upp och hade ett par timmar tillsammans alldeles för sig själva så att den trötta mamman fick sova ut.

De senaste nätterna har dock varit lite lugnare. Idag ska ska vi träffa mammagruppen vilket alltid är trevligt. Speciellt när vi får höra att det finns andra som går igenom precis samma sak. I morgon är det sen jag och Joel som tar tåget upp tll Stockholm igen. Den här gången ska mormor sitta barnvakt så att mamman kan följa med moster och berika sitt liv med lite annan kultur än Max-böcker. Vi ska på Svansjön vilket ska bli fantastiskt trevligt. När vi sen återvänder till Göteborg igen hoppas jag att den här fasen är över och att vi får några veckors lugn och ro innan nästa lilla monster flyttar in. ;)

2 kommentarer:

  1. Det låter som om du beskriver Edith:) Skönt att det enligt appen bara är 3 veckor kvar av denna fas och sedan följer 4 veckor av sömn och rosa moln:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längtar efter de små rosa molnen!

      Radera