fredag 20 januari 2012

Knubbis


Vi tycker att Joel blivit ganska stor den senaste tiden. Bodysar och byxor börjar plötsligt bli både korta och tighta och när mormor kom på snabbvisit i veckan blev hon alldeles chockad över hur annorlunda han såg ut jämfört med bara ett par veckor tidigare då vi senast sågs i Stockholm.

Lite extra spännande var det därför med onsdagens BVCbesök med obligatorisk vägning och mätning. Joel visade sig nu vara 67cm lång och vägde 7,2 kg. Han har alltså ökat ett helt kg i vikt på knappt en månad!?! Vår kille har gått från spinkebebis till liten knubbis. Han har numera runda och mjuka lår med veck och man får gräva ordentligt under hakan/hakorna för att komma åt att tvätta halsen. Tror nog att den flaska med ersättning han får på kvällarna var precis vad han behövde!

För övrigt dreglas och kräks det en hel del. Joel förstår tyvärr inte riktigt poängen med de små haklappar jag hänger på honom för att hålla honom torr. Han stoppar dem i munnen och suger på dem så att de blir blötare än blötast...

Han har i dagarna provat sin nya och fina hoppgunga som jag och Patrik köpte till honom i julklapp. Helt ok tyckte Joel, i alla fall under korta stunder. Det gäller faktiskt det mesta i hans värld nu för tiden. Han tröttnar snabbt på att ligga i babygym eller sitta i babysitter. Han somnar och tar sig små korta lurar under amning på dagarna och vaknar ofta och vill småäta även under nätterna. Nu har han dessutom tröttnat på mammans bloggande vilket han högljutt demonstrerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar